Matematik

Størst muligt rumfang! hjææælp

21. april 2011 af trustme (Slettet)

 Hej derude.

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme x så rumfanget bliver størst muligt.

Min ligning lyder således:

R(x) = x*(20-2*x)*(28-2*x)      og jeg ved at x er mellem 0 og 10.

Jeg tror at jeg skal finde et maksimum ved af sætte R(x) -> R'(x) og har forsøgt men kan sgu ikke finde ud af det.

Håber der er en eller flere søde sjæle derude der kan hjælpe mig :)

Go' torsdag! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2011 af NejTilSvampe

gang ind i parenteserne og brug

d/dx ( xn ) = nxn-1


Svar #2
21. april 2011 af trustme (Slettet)

 hvad står n for? og hvad er x? fatter ikke helt det der.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2011 af NejTilSvampe

x er din variabel, n er din eksponent.

x^2  er  n=2

x^3  er  n=3  osv...


Svar #4
21. april 2011 af trustme (Slettet)

 fatter stadig intet, hvad skal jeg bruge det til? skal jeg selv finde ud af om det er 1,2,3,4,5,6,7,8,9 eller 10 vha at sætte alle de tal ind? jeg forstår det virkelig ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2011 af NejTilSvampe

step 1)  gang ind i parentesen

x*(20-2*x)*(28-2*x)  = ?


Svar #6
21. april 2011 af trustme (Slettet)

 har gjort .. :O


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2011 af NejTilSvampe

så ser du på hvert led for sig.

ax^n  integrerer giver --> (a/(n+1)) * x^(n+1)

gør det for hvert led.


Skriv et svar til: Størst muligt rumfang! hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.