Matematik

Hurtig mat. opg. til i morgen!!!

17. august 2003 af SP anonym (Slettet)
K, L og M lejer en græsmark i forening for 440 kr. K sender 5 heste i 30 dage, L sender 10 køer i 40 dage, M 20 får i 50 dage.
2 heste æder lige så meget som 3 køer eller som 8 får i samme tid. Lad x være det beløb som en hest æder for pr. dag.
a) For hvor meget æder én ko pr. dag (udtrykt i X)?
b) For hvor meget æder ét får pr. dag (udtrykt i X)?
c) Opstil en ligning (med x) for det samlede beløb og beregn x.
d) Hvor meget skal K, L og M hver især betale?

Jeg kan virkelig ikke forstå den her... Øhm, altså til at starte med er det så bare x/1,5 for det med én ko, og så x/4 for ét får, men hvordan sætter man så det hele ind i samme ligning??????

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2003 af Lurch (Slettet)

ligningen i c, må være
5x*30 + 10y*40 + 20z*50 = beløb ialt
5x*30 + 10(x*3/2)*40 + 20(x*1/4)*50 = beløb ialt
150x + (800/3)*x + 250x = beløb ialt
2000/3*x = beløb ialt

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2003 af Lurch (Slettet)

ups, der skulle stå,
5x*30 + 10(x*2/3)*40 + 20(x*1/4)*50 = beløb ialt

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2003 af Lurch (Slettet)

Beløbet 440kr, hvad gælder det for? er det det samlede beløb, eller er det pr. dag?

Svar #4
17. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Tusind tak... Men jeg kan heller ikke forstå dét i opgaveformuleringen... Jeg tror bare vi må antage det er for det hele... Men hvad så? Hvordan finder man så frem til beløbet? Altså, sådan noget med brøker, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2003 af Lurch (Slettet)

Hvis 440 er det hele, kan du beregne x med ovenstående ligning.
Så betaler de hver,
K: 5*x*30
L: 10*(2/3)x*40
M: 20*(1/4)x*50

Svar #6
26. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Hey! Er der ikke en derude, som vil løse denne opg. Venter spændt på et svar:

Funktionen f er givet ved f(x)= 2+2cos(x), x £ [0,2pi]. Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y=pi som tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2003 af Lurch (Slettet)

Satmfunktionen til f(x),
F(x)=2x+2sin(x)+k, x[0,2PI]
Denne funktion har ingen vandrette tangenter, og kan derfor aldrig have linien y=PI som tangent
f(x) har godt nok hældningen 0 i x=PI, men f(x) skifter ikke fortegn.

Svar #8
26. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvordan ved du at funktionen har ingen vandrette tangenter?
Hvad med en lodret???

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2003 af Lurch (Slettet)

Det kan du se ved at lave en fortegns linie. f(x) angiver hældningen for F(x) i et veldefineret x.
løser man f(x)=0, finder man at x=PI.
F(x) har altså hældning 0 i x=PI. Det kunne umiddelbart godt være en vandret tangent, men ser man på en fortegnlinie for f(x), så ses det at f(x) stiger, bliver vandret, og stiger igen. Dvs. at den altså ingen vandret tangent har.
Hmmm, en funktion kan defineret for alle tal kan vel ikke have en lodret tangent? Nå ved jeg ikke helt om det jeg siger er rigtigt, men en funktion kan vel have en lodret tangent i et af sine definerede endepunkter, i dit tilfæle 0 eller 2PI, men altså ikke PI

Skriv et svar til: Hurtig mat. opg. til i morgen!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.