Kemi

er der nogen som gider og udybe det for mig?

03. juli 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: C-niveau

her er spøresmålet : du skal bruge 4,00 L 0,175 mol/L natriumhydroxid-opløsning.

beregn hvor mange gram fast natriumhydroxid, du skal afveje for at fremstille din opløsning.

jeg håber i kan udybe det så jeg kan forstår det jeg har sidder med den opgave i en time ..:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2011 af YesMe (Slettet)

NaOH, hvor der er 4 Liter i opløsningen, og koncentrationen er 0,175 Molær (Mol/L). Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror at det har noget med mængdeberegninger at gøre. Reaktionsligning ser måske således ud:

                    NaOH (s)   +   H2O (l)                 →             NaOH (aq)                  (UAFSTEMT)

masse:                           ?                               |                40 g/mol · 0,7 mol = 28 g

molvægt:                        ?                              |                22,99+15,999+1,008 ≈ 40 g/mol

mol:                                ?                              |                4L · 0,175 mol/L0,7 mol

Hvis man har afstemt eller opstillet reaktionsligning ordenligt, kan man dermed finde massen af faste stof (NaOH). PS: Jeg er ikke sikker på det der med reaktionsligning, for jeg er pisse dårlig til det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2011 af mathon

        M(NaOH) = 40,00 g/mol

                          m(NaOH)afvejning = n·M = V·c·M = (4,00 L) · (0,175 mol/L) · (40,00 g/mol) = 28 g


Skriv et svar til: er der nogen som gider og udybe det for mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.