Kemi

Termodynaik (har lavet opg. hurtigt spg.)

15. august 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

10,0 mL 0,50 M HCl-opløsning og 10,0 mL 0,50 M NaOH-opløsning, begge med samme temperatur blandes i et kalorimeter. Der måles en temperaturstigning delta T.

Hvilken tmperaturstigning vil forventes hvis der bruges 5,0 mL 0,50 M NaOH i stedet for 10,0 mL.

a) 1/2 * deltaT
b) 2/3 * deltaT
c) 3/4 * delta T
d) deltaT
 

Jeg har set, at folk har lavet en udregning i følgende indlæg

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=497426

Her siger de, at der er en 3/4 masse efter fjernelsen af 5 mL NaOH, og de beregner sig frem til med ligningen

E=m*c*delta T at c) er resultatet.

MEN hvordan kan man sige, at der er 3/4 masse efter at have fjernet 5 mL 0,50 NaOH. Densiteten for NaOH er jo 2,13 g/cm^3 og 1,19 g/cm^3 for HCL. Derfor vil der være mindre end 3/4 masse efter have fjernet NaOH. Er jeg galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der bruges 5,0 mL 0,50 M NaOH, sker der kun det halve antal kemiske reaktioner i forhold til det oprindelige forsøg. Der frigøres derfor halvt så meget energi som i det oprindelige forsøg, og energien skal nu fordels på (3/4) af den oprindelige masse, så den nye temperaturstigning bliver derfor

ΔT1 = (4/3)·(1/2)·ΔT = (2/3)·ΔT


Skriv et svar til: Termodynaik (har lavet opg. hurtigt spg.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.