Kemi

Masse

18. august 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer med en regneopgave:

Beregn massen af den mængde stof, som i hvert fald skal anvendes til fremstilling af følgende oplysninger:

1.00 L  og 1.00M NaCl

Kan det passe jeg skal bruge formlen: n * M = m?

Og så forstår jeg ikke hvad jeg skal sætte ind hvor i formlen :s


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Benyt formlen

c = n/V ⇔ n = c·V

Dernæst finder du massen ved formlen

m = M·n


Svar #2
18. august 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

så resultatet er n?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Nej, genlæs #1.


Svar #4
18. august 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

 Er det her rigtigt?

nNaCl = 1.00M · 1.00 L
nNaCl = 1  - hvad er betegnelsen her?


mNaCl = 58.44 · 1
mNaCl = 58.44 - og hvad er betegnelsen her?
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Ja, det er rigtigt.

Enheden for stofmængder er mol.

Enheden for masser er gram.


Svar #6
18. august 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Okay

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.