Kemi

Masse af ækvivalent mængde

19. august 2011 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal beregne massen af den ækvivalente mængde dichlor i følgende reaktion: Ni3S2 + 3Cl2 --> 3Ni + 6Cl + 2S

Er noget i tvivl om hvordan dette gøres og kunne godt bruge en hjælpende hånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2011 af mathon

                      Ni3S2   +   3Cl2   --->  3 Ni2+  +  6 Cl-  +  2S


              ...ækvivalent med hvad?


Svar #2
19. august 2011 af Imprafir (Slettet)

Er ikke sikker på hvad du mener. Der står i opgaven at nikkelforbindelsen Ni3S2 røres i vand og tilsættes dichlor og at de dannede nikkel(II) ioner bliver omdannet til nikkel ved en efterfølgende elektrolyse. Ved ikke om det hjælper. Der står ikke andet i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2011 af mathon

 

       ...du må da kende massen af den anvendte Ni3S2  


Svar #4
19. august 2011 af Imprafir (Slettet)

Havde overset en note der var tillagt opgaven :p Ja, massen af den anvendte Ni3S2 er 5g.


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. august 2011 af mathon

 

                      

                                                            Ni3S2   +   3Cl2   --->  3 Ni2+  +  6 Cl-  +  2S
ækvivalente stofmængder i mol:                        1             3
ækvivalente stofmængder i g:                      240.210  212,718
aktuelle mængder i g:                                      5             x

                                        x / (212,718 g)  =  (5 g) / (240.210 g)

                                        x = (5/240.210) · (212,718 g) ≈ 4,43 g

                                        5 g Ni3S2 ækvivalerer 4,43 g Cl2

 


Svar #6
19. august 2011 af Imprafir (Slettet)

Hvordan når du frem til tallene 240,210 og 212,718?


Svar #7
19. august 2011 af Imprafir (Slettet)

Glem det, har forstået det nu.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2014 af blobbi (Slettet)

Hvorfor er den aktuelle mængde for Ni3S= 5g?? 


Skriv et svar til: Masse af ækvivalent mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.