Matematik

et simpelt spørgsmål

21. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

10+1/x=y

hvordan isolerer man x i denne ligning

10+1=x*y

11=x*y

11/y=x

Er det her rigtigt?

tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Hvis vi har at gøre med

(10 + 1)/x = y ,

så har du isoleret x korrekt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. august 2011 af Anxyous (Slettet)

Skal der stå 10 + 1/x eller (10 + 1)/x ?


Svar #3
21. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

der skal står 10+ 1/x


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Så gør du det forkert. Du skal gange med x på alle led, hvis du vil starte med det. Prøv at lægge ud med at trække 10 fra på begge sider i stedet.


Svar #5
21. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

10+1/x=y

1/x=y-10

skal det gøres sådan?


Brugbart svar (2)

Svar #6
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Ja, færdiggør det nu ved at multiplicere med x og derefter dividere med (y - 10) på begge sider af lighedstegnet.


Svar #7
21. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

okay

1/y-10=x

give det så 1/(y-10)=x


Brugbart svar (2)

Svar #8
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Dette er korrekt.


Skriv et svar til: et simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.