Matematik

Haster! svar hurtigt tak

25. august 2011 af Mygle (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Det astronomiske fænomen "lysende sky" kan iagttages i dk i perioden juni til august.
En enkelt metode til at bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky består i at to observatører A og B måler vinklen mellem vandret og sigtelinjen til skyen C.
De 2 observatører er anbragt, så punktet D ligger lodret under C og den vandrette linje gennem A og B.

beregn afstanden fra |DC| fra jorden til skyen, når der foreligger følgende beregninger:
a= 27,2 grader
b= 37,6 grader
|AB|= 50km

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Soender2 (Slettet)

 Puha, den er sku svær. Hvor lang tid har du?


Svar #2
25. august 2011 af Mygle (Slettet)

 skal aflevere i morgen, men har da aftenen ud :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når du har så travlt, at du ikke engang kan fortælle os, hvor langt du er nået i opgaven, burde du lære at bruge søgemaskinen her på Portalen. Denne opgave har været behandlet i flere opgavetråde i matematikforum. Søg på "lysende sky".


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2011 af Soender2 (Slettet)

Den er der vidst blevet spurgt om mange gange. :)


Skriv et svar til: Haster! svar hurtigt tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.