Matematik

hurtig hjælp !!!

09. september 2011 af signe35 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal løses med den eksakte værdi af x. Jeg forstå det bare ikke når det er med brøker ? hjælp ??

 -13/4x=11/2


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du ved, at det modsatte af at dividere er at gange. Der står -13/4x. Skulle vi skrive det som man ville sige det, så ville vi sige "-13 divideret med 4x". For at fjerne brøkstregen skal vi altså gange med 4x på hver side.

-13 = (11*4x)/2 , og der følger en almindelig reducering af udtrykket på højre side: (11*4x)/2 = 44x/2 = 22x

Til sidst en almindelig isolering af x:

-13 = 22x <=> x = -13/22


Svar #2
09. september 2011 af signe35 (Slettet)

tak, nu forstår jeg det (:


Skriv et svar til: hurtig hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.