Matematik

Sætte mest muligt udenfor parentes?

17. september 2011 af tae (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået en opg. der lyder: Sæt mest muligt uden for parentes. Fx: -15ab - 20b. Eller 3c2 - 12ca. Hvordan gør man? På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Finder ud af hvilke fælles faktorer leddene har, og sætter dem udenfor en parentes (tjek ved at gange ind i parentesen, og se det passe - evt. kan du også prøve at sætte nogle tal ind, og se udtrykkene give det samme).

Eksempelvis er -15ab - 20b  =  -3 · 5· a· b -  4· 5· b

Prøv nu at sætte de fælles faktorer udenfor parentes. Skriv evt. hvad du får her.


Svar #2
17. september 2011 af tae (Slettet)

Hvad mener du med faktorer?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2011 af Chrystine (Slettet)

"Ting, der ganges med hinanden"

 

Benyt at:  a·b + a·c  =  a· (b + c)

Det er det modsatte af at gange ind i en parentes.


Svar #4
18. september 2011 af tae (Slettet)

Først og fremmest tak for dit svar :) Nu har jeg kigget i min facitliste og der står at svaret er -5b(3a+4) Men kan du uddybe din forklaring lidt mere og fortælle præcist hvordan man kommer fram til det resultat fordi jeg er ik sikker på det? 


Svar #5
18. september 2011 af tae (Slettet)

frem*


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af AskTheAfghan

#4

Genlæs #1

Eks. 14ab + 63a = 7a·2b + 7a·9 = 7a(2b+9)


Skriv et svar til: Sætte mest muligt udenfor parentes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.