Kemi

masse%

11. oktober 2011 af praveena (Slettet)

m(eddikkesyre) = 0,00884mol * 60,05g/mol = 0,530842g

massen af en 1 l husholdningenseddike = densiteten er:

1,049g/ml = 1,049g/ml * 1000ml = 1049g/L

 

masse% = (0,530842g/1049g)*100% = 0,05%

du det sige at 1 L husholdningensediike indeholder 0,05% eddikkesyre, men hvormange% eddikkesyre indeholder 100g husholdningenseddikke?

 

etiketen på flasken der indeholder 1 L husholdningenseddike siger at den indeholder 5 % eddikesyre, hvordan passer dette? 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Hvor har du de 0,00884 mol fra?


Svar #2
11. oktober 2011 af praveena (Slettet)

stofmængden af eddikesyre i 1 L:

 

stofmængde for 0,25 L = 0,00221mol

derfor er stofmængden i 1L = 0,00221* 4 = 0,00884mol

jeg ganger med 4 for så får jeg 1 L = 0,25*4 =1

 

det er måske forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Nej hvis du ved at der er de 0,25  L er 0,00221 mol og at det er en homogen opløsning. (ihvertfald er koncentrationen 0,00884 mol/L)


Svar #4
11. oktober 2011 af praveena (Slettet)

men hvorfor får jeg fik ikke 5% i resultat og i stedet for 0,05%?

 


Skriv et svar til: masse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.