Kemi

Koncentrationen i masse %

03. november 2011 af RMC (Slettet)

Hej folkens

 

Vi har om titering af svag syre med stærk base. Der er så en opgave hvor man bliver bedt om at beregne eddikesyrens koncentration i masse%.? Hvad menes der helt nøjagtigt med det? Er itvivl om der er tale om  koncentrations masse eller massen af eddikkesyren som man skal finde. Kan i evt hjælp med beregning også?

 

Tak på forhånd

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af mathon

i en c-molær opløsning af CH3COOH
             haves
                                           opløst stofmængde i g                   masse af opløsningen i g

                                                    V·c·M                                                    V·d                 (d = opløsningens densitet)

              
                  masseprocent = (opløst masse / totalmasse)·100%

                  pmasse = ((V·c·M) / (V·d))·100%

                  pmasse = (100·c·M / d)%

                  pmasse = (100·c·(60,05 g/mol) / d)%


Skriv et svar til: Koncentrationen i masse %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.