Matematik

hurtig hjælp

09. november 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: B-niveau


I en model for jordskælv i det sydlige Californien angiver funktionen f bestemt

ved


f(m) = 1,4·105 ·0,1288m


det gennemsnitlige antal jordskælv pr. år med Richtertal mindst m.
Den atombombe, der blev sprængt over Hiroshima i 1945, frigav en energimængde
på 8,0·1013 joule.


2) Benyt modellen til at beregne det gennemsnitlige antal jordskælv pr. år i det
sydlige Californien, hvor den frigivne energimængde er af mindst samme
størrelsesorden som den energimængde, der blev frigivet af denne atombombe.

er der nogen som kan hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af mette48 (Slettet)

Der mangler oplysninger om sammenhængen mellem jordskævenes antal og energien


Svar #2
09. november 2011 af yaba (Slettet)

Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte Richtertal. Sammenhængen
mellem den energimængde E, målt i joule, et jordskælv frigiver, og Richtertallet
m er givet ved
logE = 2,4·m - 1,2.
1) Bestem Richtertallet m for et jordskælv, der frigiver en energimængde på
8,0·1013 joule.

m=2,4/log(8,0*10) - 1,2 = 0,06


Skriv et svar til: hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.