Matematik

hurtig hjælp

09. november 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan isoler jeg k i formlen:: f(t)=25117*e^k*t ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af peter lind

tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

f(t)=25117*e^kt, ved at tage den naturlige logaritme på begge sidder står der:

ln(f(t))=ln(25117)*k*t, herefter dividere du bare k over:

k=ln(f(t)/25117)/t


Skriv et svar til: hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.