Matematik

Optimering- beregn længden og bredden i et rektangel

14. november 2011 af plyrbenedikte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg sidder med 2 mat opgaver som jeg godt kunne bruge noget hjælp til=

1) Om et rektangel med længden x og bredden y, hvor x > y, oplyses det, at arealet er 15, og at omkredsen er 16.

    Beregn længden x og bredden y.

    Her ved jeg at arealet er xy=15 og omkredsen er 2(x+y)= 16, eller x+y= 8. Men så kan jeg ikke komme videre :(

 

2) På et rektangulært stykke karton, der er 70 cm bredt og 90 cm langt, skal der placeres et rektangulært felt. Feltet skal placeres på kartonet, således at der overslt er en efstand på x cm fra kanten ef feltet til kanten af kartonet.

Bestem en forskrift og definitionsmængde for den funktion, der angiver feltets areal som funktion af afstanden x!

 

Håber på hjælp fra en venlig sjæl! :) 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af PeterValberg

prøv at se denne tråd mht opgave 1:   https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1100702

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Optimering- beregn længden og bredden i et rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.