Matematik

hurtig hjælp

17. november 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen som kan hjælpe?

 Hvis radius er fast i cylinderen, så afhænger rumfanget kun af højden, og der er tale om lineær afhængighed (dvs. det kan skrives på formen y = ax + b, hvor V svarer til y og h svarer til x).
Hvis r = 2, hvad er så a i denne formel? Hvad er b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

For y = ax +b

Rigitgt at y = V. h = x.

Uden højde er der intet volumen, så b = 0.

a er så arealet af cirklen. a = r^2*π


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for cylinderens rumfang

V = π·r2·h

til at aflæse a og b .


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2011 af mathon

 

                             V = (π·r2) · h

                             y = a · x + 0

for r = 2
                             y = (4π)·x


Svar #4
17. november 2011 af yaba (Slettet)

tak :D


Skriv et svar til: hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.