Matematik

Skæringspunkt cirkel

07. december 2011 af Justfromdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej guys.

Jeg har en cirkel som er angivet ved ligningen (x-10)^2+(y-6)^2=9

Derved ved jeg jo så hvad centrum og radius er.

Så har jeg en ligning y= -x+14

Jeg skal så finde eventuelle skæringspunkter. Hvordan det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af peter lind

Du indsætter -x+14 på y's plads i cirklens ligning. Du har nu en ligning i en variabel, som du kan løse.


Svar #2
07. december 2011 af Justfromdk (Slettet)

Så det bliver jo (x-10)^2+(-x+14-6)^2=9
Skal jeg så bare få det ud af paranteserne og regne x ud eller ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2011 af peter lind

ja


Svar #4
07. december 2011 af Justfromdk (Slettet)

x^2-20x-x^2+16x=9

Er det rigtigt eller hvorledes ?


Svar #6
07. december 2011 af Justfromdk (Slettet)

nevermind fandt det et andet sted. takker mange gange..


Skriv et svar til: Skæringspunkt cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.