Kemi

Massen af ethanol

11. december 2011 af HDN95 (Slettet)

Jeg har fået det her for som lektier, men forstår sgu ikk helt hvordan jeg skal regne det ud!? håber der er nogen der kan hjælpe :)

 

Stoffet CH3CH2OH der dannes ved alkoholgæring af sukker hedder alkohol i daglig tale men i kemi kaldes stoffet egentlig ethanol.
Man kan bruge ethanol dannet ved alkoholgæring som erstatning for benzin i forbrændingsmotorer.
Ethanol har densiteten 0,789 g/mL.
Forbrændingsreaktionen for ethanol:  CH3CH2OH + O2  ->   CO2 + H2O (ikke afstemt)
a. Afstem reaktionen.
b. Find massen af 1,00 L ethanol.
c. Bestem massen af den O2 der bruges til afbrænding af 1,00 L ethanol og massen af den CO2 og H2O der dannes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2011 af Thakris (Slettet)

Du ved hvad densiteten er : 0,789g/mL

du kender mængden : 1,00mL

du skal finde massen: 0,789g/mL * 1,00mL = 0,789g                  -så forsvinder mL jo.

desuden kan du blot se det for hvis du har 0,789g pr mL, og du har en mL ...så har du jo 0,789g

:)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2011 af volcom1

Du starter med at afstemme reaktione. Start med at tæl hvor mange C atomer du har på venstre siden og få det til at passe med højre siden, Gør derefter det samme med H atomer, Til sidst ser du hvor mange O du har på højre siden og får det til at matche med med venstre.

Når du skal bestemme masse af ethanol i 1 L ethanol, så skal du bruge densiteten, denne fortæller hvor mange gram en ml ethanol vejer, du ved du har 1000 ml ethanol, dermed er det lige til at regn ud.

Når du skal bestemme massen af den O2 der bruges til afbrænding af en L ethanol, skal du først kigge på dit afstemte reaktions skema, her kan du se at for hvert ethanol molekylde på vestresiden skal der bruges et antal O2 molekylder (det tal der står foran O2 i den afstemte reaktion) Dermed kender du forholdet mellem de to koponenter. (ex hvis der står 3 foran O2 ved du hat for hvert ethanol molekyle skal bruges 3 O2 molekyler) Du ved hvor mange gram der skal anvedes af ethanol for at der er en liter, dermed kan du bestemme antal mol ethanol der skal til for at du har en liter, dette gør du ud fra den molare masse som du finder i dit periodiske system. 

Ud fra det forhol du fandt ud fra reaktions skemaet kan du se hvor mange mol O2 der skal til at reagere med et mol ethanol, dermed kan du bestemme antal mol O2. Ud fra dit periodiske system finder du nu den molare masse for O2 og bruger denne til at regne mol O2 om til masse. 

Når du skal bestemme massen for CO2 og H2O gør du på præcis samme måde som med O2


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2011 af mathon

a)

                                          CH3CH2OH   +  3 O2  --->  2 CO2    +   3 H2O

b)
                                          m = V·d = (1 L) · (0,789 kg/L) = 0,789 kg

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2011 af volcom1

#1 Der regnes i liter og ikke i mL, så der skal huskes at regnes med enheder


Svar #5
11. december 2011 af HDN95 (Slettet)


Svar #6
11. december 2011 af HDN95 (Slettet)

ej hvor lækkert , tusinde tak!!!:D

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2011 af volcom1

.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2011 af mathon

c)

                                                      CH3CH2OH   +  3 O2  --->  2 CO2    +   3 H2O 
ækvivalentmasser i g:                     46,0684        95,994       88,018        54,0444        
aktuelle masser i g:                           789                  x                y                z

          omregningsfaktor
                                            k = 789 / 46,0684 = 17,1267

                                                  x = 17,1267 · (95,994 g)   =  1644,06 g

                                                  y = 17,1267 · (88,018 g)   =  1507,46 g

                                                  z = 17,1267 · (54,0444 g) =   925,603 g 


Svar #9
18. december 2011 af HDN95 (Slettet)

hvad betyder ækvivalentmasse og aktuelle masse?


Skriv et svar til: Massen af ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.