Matematik

udled den afledte funktion af f(x)=c*e^-kx

10. januar 2012 af styrkson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået denne delopgave i min SRO som jeg har problemer med at løse.

"Udled den afledte funktion til den aftagende eksponentielle funktion på formen
f(x)?c*e^-kx ,  c,k > 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er forudsætningerne? Skal du udlede den afledede funktion ved hjælp af tre-trinsreglen? Og i så fald, hvorledes er eksponentialfunktionen så blevet defineret?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2012 af peter lind

brug reglen om differentiation af sammensat funktion.


Svar #3
10. januar 2012 af styrkson (Slettet)

hmm den eneste forudsætning jeg kan tænke mig at jeg har er at jeg i foregående opgave differentierede e^x hved hjælp af tretrinsreglen. ;)

- til peter hvordan lyder den regl kan ikke finde den :/

og på forhånd tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så du kender på dette tidspunkt reglen for at differentiere ex ?

Så er

c·e-kx = c·(ex)-k

Hvis man også kender (og kan benytte) reglen for differentiation af en potensfunktion: (xn)' = n·xn-1 , benyttes denne sammen med reglen for differentiation af en sammensat funktion:

[ f(g(x)) ]' = f'(g(x)) · g'(x)


Svar #5
10. januar 2012 af styrkson (Slettet)

#4

Tusind tak for hjælpen nu er jeg godt i gang :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2012 af peter lind

#3 f(g(x))' = f'(g(x))*g'(x) i dit tilfælde med g(x) = -kx


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2015 af PerHenrikChristiansen (Slettet)

( ce-kx ) ' = ce-kx · ( -k) = -cke-kx


Skriv et svar til: udled den afledte funktion af f(x)=c*e^-kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.