Matematik

Kordinatsystem, samt cos og sin

25. januar 2012 af Rohamas (Slettet)

I et kordinatsystem har en trekant ABC vinkelspidserne A(-3,1), B(1,6) og C(12,-4)

beregn |AB|, |BC| og |AC|

undersøg om trekant ABC er retvinklet.

 

Sidder fuldstændig fast, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt punktafstandsformlen til at beregne længderne |AB|, |BC| og |AC| . Undersøg, om sidelængderne tilfredsstiller Pythagoras; hvis det er tilfældet, er trekanten retvinklet, ellers er den ikke retvinklet.


Svar #2
25. januar 2012 af Rohamas (Slettet)

Hvordan lyder punkafstandformlen , kan ikke finde den nogen steder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den må stå i din bog. Hvis A = (a1;a2) og B = (b1;b2) er

|AB| = [ (a1 - b1)2 + (a2 - b2)2 ]1/2


Skriv et svar til: Kordinatsystem, samt cos og sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.