Matematik

rumfang

25. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Højden af cylinderen 25cm.

to halvkugler med en diameter på 7,6cm.

Beregn rumfanget af det mellemrum, der er mellem to halvkugler og angiv resultatet  i liter.

Min udregning

Cylinder V:2,5dm*0,38^2dm*3,14=1.13dm^3 afrundet

De to halvkugler:4/3*3,14*0,38dm^3=0,23dm^3 afrundet

Mellemrummet V:1.13dm^3-0,23dm^3=0,9dm^3=0,9l

Er det korrekt?

Tak på forhånd

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser korrekt ud.


Svar #2
25. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Tak Andersen.


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.