Kemi

Specifik drejningsvinkel

26. januar 2012 af Tobi16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den specifikke drejningsvinkel kan bestemmes ud fra denne formel:

a=[a]*l*c, der omskrives til

a/(l*c) = [a]

hvor a er drejningsvinklen, l er længden af "røret", c er koncentrationen målt i g/ml og [a] er den specifikke drejningsvinkel.

Røret er 1 dm langt.

Hvis der tilføres 6 g d-glucose til 50 mL så vil koncentrationen være 6g/50mL = 0,12 g/mL

Drejningsvinklen er målt til 103 grader

dvs.

103 grader/ (1 dm * 0,12 g/mL) = 858,333.

Kan det virkelig passe? :S


Skriv et svar til: Specifik drejningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.