Matematik

Algebra, simpelt spørgsmål.

31. januar 2012 af szharz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her og har virkeligt problemer med at forstå hvordan dette udtryk kan være sandt, er der nogen der kan forklare mig hvorfor man bare kan fjerne kvadratroden når man addere den ind i brøken?

http://dl.dropbox.com/u/2743289/Udkliep.PNG


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om identiteten

(t+1)/√t = √t + (1/√t)

Man fjerner ikke noget. Hvert led i tælleren divideres med √t :

(t+1)/√t = t/√t + 1/√t = √t + 1/√t

Man benytter jo, at t = (√t)·(√t)


Svar #2
31. januar 2012 af szharz (Slettet)

Ahhhh! nu forstår jeg det, tak skal du have Andersen11 ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Det er nok nemmere at gange på begge sider med √(t) . . .


Skriv et svar til: Algebra, simpelt spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.