Matematik

Guldbarrens rumfang + mulige mål

16. februar 2012 af mynameislaurakatrine - Niveau: 8. klasse

Jeg har siddet og fumlet med denne opgave i et godt stykke tid nu, og kan bare ikke finde svaret.

En guldbarre støbt som en mursten vejer 12,44 kg. Gulds massefylde er 19,3.
a. Hvad er guldbarrens rumfang?
b. Hvilke mål kan guldbarren have?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at masse er lig med rumfang ganget med massefylde: m = V·ρ . Her kendes massen m og massefylden ρ . Isoler rumfanget V.


Svar #2
16. februar 2012 af mynameislaurakatrine

Så det skal regnes som en ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Rumfanget er så massen divideret med massefylden.


Svar #4
16. februar 2012 af mynameislaurakatrine

12,44:19,3=0,644

svaret skulle i a, være 645


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Massefylden er 19,3 g/cm3 , mens massen er 12,44kg = 12440g, hvorfor rumfanget er

V = m/ρ = (12440/19,3) cm3 = 645cm3


Svar #6
16. februar 2012 af mynameislaurakatrine

Åh, jeg er med. Tak.

 - hvad med b'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Find 3 tal, hvis produkt er 645 .


Svar #8
16. februar 2012 af mynameislaurakatrine

Super, tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

4#

Jeg tror, at det er vigtigt, at man omregner til samme enheder.


Brugbart svar (2)

Svar #10
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

... hvilket netop skete i #5.


Skriv et svar til: Guldbarrens rumfang + mulige mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.