Matematik

Eksponentiel udvikling - Regression

01. marts 2012 af MariaDahl (Slettet)

Bestem vha. eksponentiel regression en regneforskrift for funktionen samt halveringskonstanten.

 

Grafen går gennem punkterne (0,8) og (5,4).

Det jeg har gjort er at sætte tallene ind i "Lister og Regneark". x-kolonne = 0 & 5, y-kolonne = 8 & 4. Derefter trykkede jeg statistiske beregning og valgte eksponentiel regression.

Og fik så det her:

f(x) = 8 * (0.870551)^(x)

Er det rigtigt? Hvis ja, hvordan finder jeg så halveringskonstanten ud af denne forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af NejTilSvampe

Du kan jo prøve at indsætte de to punkter og se hvor nøjagtig din regression er.

Bemærk der kun var to punkter, så nøjagtigheden burde være 100%.

Jeg kan dog sige med det samme at b = f(0) = 8    - så 8 tallet er korrekt.

Halveringskonstanten fineds ved  T½ = -ln(2) / ln(a)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling - Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.