Kemi

Hurtigt, beregningsspørgsmål :)

09. april 2012 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen.
jeg sidder med en ikke så svær opgave, men har ledt og ledt efter en løsning, og kan simpelthen ikke komme på hvordan man gør.
 

Opgaven lyder.
Sofie ønsker at fremstille 10 mL en 0.9 M NaBr opløsning. Hvor mange gram skal hun benytte? :)

Pha tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af kuerten15

Du beregner stofmængden af NaBr.

n(NaBr) = c(NaBr) * V(NaBr) = 0,9 M * 10 mL = 9 mmol

Molarmassen af NaBr er: 102,89 g/mol

m(NaBr) = n(NaBr) * M(NaBr) = 9 mmol * 102,89 g/mol = 926,01 mg = 0,926 g


Skriv et svar til: Hurtigt, beregningsspørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.