Kemi

Masse %

11. april 2012 af mrsykko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej drenge og piger !

Har en opgave jeg ikke helt fatter den lyder

Du har en fortynder saltsyre. Den er 2,5 masse% og har densiteten 1,01 g/mL

a) Beregn den fortyndede saltsyres formelle koncentration

b) Beregn den fortyndede saltsyres pH

 

Hvordan satan regnes det ud ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. april 2012 af kuerten15

a)

1,01 g/mL * 1000 mL/L = 1010 g/L

1010 g * 2,5 % = 1010 g * 0,025 = 25,25 g HCl/L

MW(HCl) = 36,45 g/mol

(25,25 g HCl/L) / (36,45 g/mol) = 0,69 mol/L = 0,69 M

b)

HCl er en stærk syre.

pH = -log(0,69) = 0,16

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2012 af mathon

eller skrevet

a)
                                c = 0,025·d / M = 0,025·(1010 g/L) / (36,4609 g/mol) = 0,692523 M

b)

                                [H3O+] = c = 0,692523 M

                                pH = -log([H3O+]) = -log(0,692523) ≈ 0,16


Skriv et svar til: Masse %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.