Matematik
Energi
21. august 2005 af
onsunshine (Slettet)
Tænkte på om der var nogen der kunne hjælpe mig med at finde en formel til denne her opgave?
100g vand opvarmes fra 20 grader celcius til 80 grader celcius, med en dyppekoger på 1500 W.
Hvor meget energi bruges der?
100g vand opvarmes fra 20 grader celcius til 80 grader celcius, med en dyppekoger på 1500 W.
Hvor meget energi bruges der?
Svar #1
21. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du bruger formlen Q = m*c*t, hvor Q er energi (i Joule), m er masse (i kg), c er stoffets specifikke varmekapacitet (i J/(kg*K)) og t er forskellen i temperatur.
Svar #2
21. august 2005 af onsunshine (Slettet)
OK... skal lige prøve at løse den så skriver jeg muligvis igen...
Svar #5
21. august 2005 af onsunshine (Slettet)
Det vil sige:
100 g / 1000* 4.18 kJ/(kg*K)*80°-20° = 25.08 kJ.
Er svaret på opgaven så 25.08 kJ. ?
100 g / 1000* 4.18 kJ/(kg*K)*80°-20° = 25.08 kJ.
Er svaret på opgaven så 25.08 kJ. ?
Skriv et svar til: Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
