Matematik

Hurtigt spg

17. april 2012 af TimonOGPumbaa (Slettet)

Hvordan løse rman denne ligning:

10 = 2 opløftet i x

? uden hjælpemidler

find x


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Altså ligningen

2x = 10

Tag log() på hver side og isoler x.


Svar #2
17. april 2012 af TimonOGPumbaa (Slettet)

det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, og så? Udtryk løsningen ved hjælp af logaritmer.


Svar #4
17. april 2012 af TimonOGPumbaa (Slettet)

Altså hvis man skal løse 

2x = 10 uden hjælpemidler, så kan man jo ikke lave log i hovedet? Man er nødt til at bruge lommeregner, for at beregne log ud, så ville jeg spørge om der er en anden metode?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal opskrive den eksakte løsning, hvori der indgår logaritmer.

Man finder

x · log(2) = log(10) = 1 , så

x = 1 / log(2)

Dette er den eksakte løsning. Ved hjælp af en regnemaskine kan man så beregne løsningens talværdi, hvis man er interesseret.


Skriv et svar til: Hurtigt spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.