Matematik

Logaritme uden hjælpemidler

20. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

POTENSFUNKTION:

Jeg skal bestemme tallene a og b ud fra

f(2) = 2
f(4) = 16

Jeg bestemmer a:

Log(16)-Log(2) / Log(4)-Log(2)

Hvordan skal jeg regne dette ud UDEN hjælpemidler? Er der en ligning jeg kan løse? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2012 af SuneChr

    f(x) = b·xa

(*)    2 = b·2a

(**) 16 = b·4a

Dividér (**) med (*) hvorved b forsvinder og a beregnes. Indsæt derefter i (*) eller (**) for at finde b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2012 af nielsenHTX

man bruger så at log(a)-log(b)=log(a/b) det skal du bruge 2 gange

og så bruger man at 8=23

prøv så nu om ikke (Log(16)-Log(2)) / (Log(4)-Log(2)) bliver et pænt tal.


Skriv et svar til: Logaritme uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.