Matematik
SU-lån opgave
Håber der er en som kan hjælpe med denne opgave.
Peter påbegyndte et studium 1. september 2004 og optog derfor et SU-lån. Peter fik udbetalt
kr. om måneden i perioden 1. september 2004 til og med 1. juni 2010 (i alt 70 gange). Renten på
SU-lånet var 0,30% pr. måned i hele perioden.
2755
a) Gør rede for, at Peter skyldte 214238,25 kr.
den 1. juni 2010.
Den 1. juni 2010 blev Peter færdig med sit studium.
Renten er herefter 0,15% pr. måned. SU-styrelsen
tillader, at Peter først påbegynder tilbagebetalingen
af lånet den 1. januar 2012.
b) Gør rede for, at SU-lånet vil være vokset til 220097,03 kr. den 1. december 2011 (efter 18 måneder).
Peter ønsker at påbegynde tilbagebetalingen af SU-lånet den 1. januar 2012 og skal betale en fast
månedlig ydelse de efterfølgende 12 år. Renten forventes i hele perioden at være 0,15% pr. måned.
c) Bestem den faste månedlige ydelse.
Svar #1
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)
a) 2755 kr lånes i 69 mdr., 2755 kr i 68 mdr, ......., 2755 kr i 0 mdr.
2755 * 1,00369 + 2755 * 1,00368 + ....... 2755 * 1.0030
= n=0Σ69(2755 * 1,003n) = 214238
b) alm. renteregning. renten r er 0.0015 pr. md.
Svar #2
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)
c) Annuitets formlen. Find først antal mdr. fra 1.dec 2011 til 1.jan 2024.
Skriv et svar til: SU-lån opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
