Kemi

Glukose mM til masse %

29. april 2012 af Olufs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej igen.

Jeg har oprettet et lignende spørgsmål før, men jeg manglede at få svar på noget.

Problemet ligger i, at jeg skal finde et masse % af ethanol ud fra en kendt glukose mM værdi.

Jeg har prøvet, at lege lidt med det. Vi antager, at jeg har 70 mM glukose.

 

Hvoraf jeg gør følgende (som jeg fik hjælp til i forrige thread):

70 mmol/L * 10^-3 mol/mmol * 180,16 g/mol = 12,61 g/L

Nu har jeg 12,61 g/L glukose.

 

Dette indsætter jeg så i den vedhæftede fil, hvor man skal se på regnearken "Destillation" under "Indsæt målt densitet".

Når jeg indsætter 12,61vil jeg få: 5227855,57 masse%.

 

Dette er tydeligvis forkert. Vil høre om der er nogen der kan hjælpe mig, til at løse dette problem.

Hjælp er hårdt brug for, da jeg skal bruge det til et eksamensopgave der skal afleveres i morgen!

Tak på forhånd!  (ARGHH JEG ER PÅ RøØØØØVEN!)

Vedhæftet fil: Kopi af dataark60.xls

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af mathon

 

                                         p = 102·(c·M) / d

hvor
         p er masseprocent
         c  er den formelle molære koncentration, [c] = mol/L
         M er molmassen, [M] = g/mol
         d er opløsningens densitet, [d] = g/L


Skriv et svar til: Glukose mM til masse %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.