Matematik

Hurtigt 'vektorer i plan'-spørgsmål

05. maj 2012 af NPandi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle derude. Jeg sidder lidt fast med et bevis om vektorer i planen (mere nøjagtigt projektion).

Jeg har vedhæftet et word-dokument med problemstillingen. Jeg skal bare hurtigt have forklaret nogen få trin imellem en isolering af bogstavet t

 

 

Håber I kan hjælpe mig! :)
Forsat god lørdag aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Du mangler et lighedstegn i det første udtryk, sådan at det igen bliver til en ligning. "Tricket" er at gange igennem med a sådan at b = t*a + c   ⇔ a*b = t*|a| hvilket er smart fordi c*a=0 da c⊥a

 


Svar #2
05. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Der skal stå =0, i det første udtryk.

- Jeg forstår dog desværre ikke rigtig hvad du mener :/

Kan man ikke bare dividere med noget på begge sider, og så videre? Og hvor får du c fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Se vedhæftede, og betragt nedenstående:

 

= t·c

(ganger nu igennem med a)

a·b = t·|a|2     (c·a = 0 fordi de er ortogonale på hinanden)

t = a·b/|a|2

 

I dit tilfælde - for at isolere t - skal du gøre sådan:

a·b - t·|a|2 = 0

a·b = t·|a|2

t = a·b/|a|2

Vedhæftet fil:projektion.jpg

Svar #4
05. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Okay. Hvordan bliver a2 til |a|2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Ved simpel vektor-addition - se vedhæftede.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Det er svært at hjælpe når du redigere et spørgsmål på den måde, - så giver mine svar ingen mening.

a·a = a2 = |a|2

a2 = [a1·a1 + a2·a2] = a12+a22

|a|2 = (√a12 + a22)2 = a12+a12


Svar #7
05. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Hov, det var heller ikke meningen! Hvad er en nulvektorer a= (0,0)?


Skriv et svar til: Hurtigt 'vektorer i plan'-spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.