Kemi
Hurtig hjælp!!!!!!!!!!
13. maj 2012 af
112123 (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Hej alle!
Vi er to piger der skal til prøve i morgen og vi har virkeligt brug for hjælp!!!
For det første vil vi gerne vide, hvordan man finder ud af om stoffer er ækvivalente med hinanden.. Vi har læst en masse, men forstår det stadig ikke, så vi kunne godt bruge en grundig forklaring:)
For det andet, vil i gerne have svar på følgende opgave: Vi betragter reaktionen mellem ammoniak og dioxygen: 4NH_3 + 5O_2 --> 4NO + 6H_2O Beregn stofmængden af O_2 der forbruges, og stofmængderne af NO og H_2O ud fra a) 1 mol ammoniak b) 2 mol ammoniak Det ville virkeligt være en KÆMPE hjælp!!
på forhand tak!
- To desperate piger
Vi er to piger der skal til prøve i morgen og vi har virkeligt brug for hjælp!!!
For det første vil vi gerne vide, hvordan man finder ud af om stoffer er ækvivalente med hinanden.. Vi har læst en masse, men forstår det stadig ikke, så vi kunne godt bruge en grundig forklaring:)
For det andet, vil i gerne have svar på følgende opgave: Vi betragter reaktionen mellem ammoniak og dioxygen: 4NH_3 + 5O_2 --> 4NO + 6H_2O Beregn stofmængden af O_2 der forbruges, og stofmængderne af NO og H_2O ud fra a) 1 mol ammoniak b) 2 mol ammoniak Det ville virkeligt være en KÆMPE hjælp!!
på forhand tak!
- To desperate piger
Svar #1
13. maj 2012 af kuerten15
4 NH3 + 5 O2 --> 4 NO + 6 H2O
I kan se, at NH3 og O2 reagerer i forholdet 4:5.
NH3:O2 = 4:5
NH3:NO = 4:4
NH3:H2O = 4:6
Hvis der anvendes 1 mol NH3 så skal der bruges:
1 / O2 = 4/5 --> der skal anvendes 5/4 mol O2.
Svar #2
13. maj 2012 af 112123 (Slettet)
Tak for dit svar!
Vil det så sige at man skal bruge 0.8 mol O2?
Vil det så sige at man skal bruge 0.8 mol O2?
Skriv et svar til: Hurtig hjælp!!!!!!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
