Matematik

Problemer med differentialleligning mht Ti-89.

23. maj 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Hvis nu jeg har fundet en løsning til en differentialeligninge fx y=139.6(1.027)^t/((1.027)^t+18.1233)

Hvordan kan det så være jeg får "false" på min ti-89 når jeg vil finde det tidspunkt hvor væksthastigheden er størst? Her er min fremgangsmåde:

Jeg copy paster funktionen 139.6(1.027)^t/((1.027)^t+18.1233)  til y= (der hvor man indskriver funktioner) og så skriver jeg solve(d(y1(x),x)=0,x) Dvs jeg vil finde der hvor løsningsfunktionen muligvis har maxumum, men så får jeg false????

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Har du løst den rigtigt? Hvad hedder ligningen i opgaven? Prøv desolve(ligning,t,y) ,


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal finde maksimum for V' (t) ikke for V(t)  !!!


Svar #3
23. maj 2012 af christian0710 (Slettet)

Ja og det er derfor jeg skriver solve(d(y1(x),x)=0,x) 

d står fo for differentiate, så jeg prøver jo at finde maximum for den differentierede men får stadig false?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal finde maximum for den differentierede, altså y '' = 0


Svar #5
23. maj 2012 af christian0710 (Slettet)

Er det ikke også det jeg gør ud fra min beskrivelse??


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du forsøger jo at løse ligningen y' = 0; men man skal løse ligningen y'' = 0


Skriv et svar til: Problemer med differentialleligning mht Ti-89.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.