Matematik

Hurtigt spg.: differentiere

23. maj 2012 af NPandi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor bliver

f(x)=ex-x-1

til

f'(x)=ex-1

?

Mvh. mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan differentiere led for led da differentiation er lineært.

1. led d/dx(ex) = ex

2. led d/dx ( -x) = -1

3. led d/dx(-1) = 0

Læg dem sammen og så er svaret der.


Svar #2
23. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Ah ja :) tak!


Skriv et svar til: Hurtigt spg.: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.