Matematik

Simpelt brøkforkortelse

28. august 2005 af Sinz (Slettet)
Hvordan er det nu lige jeg gør det her:

Altså brøkforkortelse:

___
2,26384 (384 er de uendelige)

Svar #1
28. august 2005 af Sinz (Slettet)

Hvordan er det nu lige jeg gør det her:

Altså brøkforkortelse:

´´´´___
2,26384

Svar #2
28. august 2005 af Sinz (Slettet)

hjælp mig lige plz

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af jgthb (Slettet)

prøv at forklare opgaven bedre med flest mulige oplysninger. det vil måske hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2005 af Nybegynder (Slettet)

det du viser med stregen, kalder man for perioden. f.eks. 7/11= 0,63636363..
så sætte man streg over 63 hvor den starter gentagne gange.

__
0,63

men det du snakker om er jo og forkorte brøken der? eller har du forveklet tingene sammen? :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2005 af Nybegynder (Slettet)

det er også forste gnag jeg støder på decimalbrøker med streg over perioden. husk f.eks. 4/5 = 0.8000 så skal streget være over 0 i 0,80. der er ikke det helt store i det ;d

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2005 af Duffy

´´´´___
2,26384 = 113079/49950


Duffy

Svar #7
29. august 2005 af Sinz (Slettet)

Vil du ikke lige vise hvordan du har regnet det ?- Mit bud:
´´´´´´´´___
x = 2,26384 * 10^5 = 226384,384
10^5x = 226384,384 - ..


ej fatter det ikke. en som vil vise mig det?

Skriv et svar til: Simpelt brøkforkortelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.