Matematik
Finde grænser... opgave
Jeg vedhæfter opgaven.
Hvordan kan jeg finde grænserne i dette tilfælde?
Svar #3
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
Grænserne er 0 ≤ √(x2+y2) ≤ 2 , √(x2+y2) ≤ z ≤ 2 .
Opgaven løses bedst i cylinderkoordinater (r,φ,z) hvor 0 ≤ r ≤ 2, 0 ≤ φ ≤ 2π, r ≤ z ≤ 2 .
Svar #4
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)
Min lærer har også løst opgaven i cylinder koordinater.
Jeg har mine noter foran mig, hvor jeg har tegnet tre koordinatsystem osv. men jeg kan simpelthen ikke aflæse eller se hvordan han er kommet frem til de grænser (hvilket er samme som det du er kommet frem til)
Kan du skitsere det i Paint eller noget og smide det herinde så jeg kan se det?
Jeg sidder desuden med denne opgave, som er i samme kategori (vedhæftet). denne skal også løses cylinder koordinater.
Jeg forsøger at få styr på denne opgave type, da jeg skal op i morgen, hvor opgaver af denne type nok kommer.
Svar #5
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)
vedhæftet
Svar #6
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Ligningen z = √(x2+y2) eller z = r er ligningen for en kegleflade , der "står på hovedet", med toppunktet i (0;0;0). Ligningen z = 2 er ligningen for en plan parallel med xy-planen i afstanden 2 fra denne, og den skærer keglefladen i en cirkel med centrum i (0;0;2) med radius r = 2. Denne cirkel er så bunden (eller toppen om man vil her) for den kegle, som afskæres af de to grænseflader.
Keglen gennemløbes i cylinderkoordinater som anført i #3. Rumfanget af dette legeme er
V = 0∫2 0∫2π r∫2 1·r dr dφ dz = 0∫2 0∫2π r·[z]2r dr dφ = 0∫2 0∫2π r·(2-r) dr dφ
= 2π · 0∫2 r·(2-r) dr = 2π · [r2 - r3/3]20 = 2π·(4 - 8/3) = 8π/3
Til sammenligning er rumfanget af en kegle med radius r = 2 og højde h = 2
Vkegle = (π/3)·h·r2 = 8π/3
Svar #7
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)
Tak skal du have.
Men hvis jeg til eksamen ikke vidste at det var grafen af en kegle, så kunne jeg jo ikke løse opgaven?
Svar #8
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Det ser man ved at lave en skitse. Ligningen z = r er ligningen for en ret linie, der frembringer den krumme kegleflade.
Skriv et svar til: Finde grænser... opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
