Matematik

vektor på 45 grader

08. juni 2012 af natasjah (Slettet)

Hej 

 

Jeg vil spørger om hvad jeg skl starte med at gøre ved følgende opgave:

 

Beregn t når vinklen er 45 grader.

 

a=(1-7)

b = (3- 2t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af SuneChr

Vinklen v mellem to vektorer

cos v = (a/|a|)•(b/|b|)    cos 45o = ½·√2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2012 af SuneChr

  a = (1 ; - 7)               b = (3 ; - 2t)

|a| = √(12 + (- 7)2)      |b| = √(32 + (- 2t)2)

½·√2 = (1·3 + (- 7)·(- 2t)) /( |a|·|b| )

Så er der tilbage at finde t.

 


Skriv et svar til: vektor på 45 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.