Matematik

lille bitte reduktionsopgave

01. august 2012 af Hijsa

Hej :)

Hvordan reducer jeg følgende udtryk mest muligt:

(5/6) + (7/8) ?

I opgaven står der at jeg skal reducere - betyder det så at jeg ikke skal regne den ud men bare forkorte? Men der er jo ik noget at forkorte?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. august 2012 af SuneChr

Fællesnævner er 24, så vi har

20 / 24  +  21 / 24  =  (20 + 21) / 24  =  ...........


Svar #2
01. august 2012 af Hijsa

Ja men så giver det:

41/24 og det kan man ikke reducere mere - er det så bare facit?


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. august 2012 af SuneChr

Ja, det er et helt acceptabelt resultat at aflevere. Det hedder for øvrigt en uægte brøk, hvor tæller er større end nævner, og forkortet, så meget den kan.


Svar #4
01. august 2012 af Hijsa

Okay, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2012 af mette48 (Slettet)

41/24 er en uægte brøk (tælleren er større end nævneren), der bør omskrives til blandet tal

41 / 24 = (24+17)/24 = 1 17/24


Skriv et svar til: lille bitte reduktionsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.