Kemi

Reaktions hastighed?

26. august 2012 af Asal83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe mig med at løse opgave 1 ????

 

Opgave 1:   Vi ser på reaktionen:        
       2N2O5  →  4NO2  +  O2
Hvis den øjeblikkelige reaktionshastighed v = - 4,5 10-2 M/s for N2O5 (dette udtrykker hvor meget N2O5 der omdannes pr. sekund til et bestemt tidspunkt i reaktionen).
Hvor stor er den øjeblikkelige reaktionshastighed v for NO2 og for O2 til samme tidspunkt (dvs. hvor stor er v for NO2 og O2 i forhold til v for N2O5)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af mathon

 

                  2 N2O5 (g)  →  4 NO2 (g)  +  O2 (g)

                     v(NO2) = 2·(4,5·10-2 M/s) = 9,0·10-2 M/s

                     v(O2) = (1/2)·(4,5·10-2 M/s) = 2,25·10-2 M/s

 


Svar #2
26. august 2012 af Asal83 (Slettet)

Tak , kan forstå det bedre nu :-)

Opgave 2 og 3 har jeg også det svært ved  , har ved hæftet en fil ... ku ikke skrive ind her da der er grafer.

Vedhæftet fil:MODUL 1.docx

Skriv et svar til: Reaktions hastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.