Matematik

Kvadratrodssætning med 3

28. august 2012 af GHansen12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg ville høre om der er nogle af jer der har sat med lignende opgave før og kan hjælpe

Vi skal omskrive følgende udtryk til kvadratsætninger fx. a^2+6a+9 = (a+3)^3

Jeg skal nu omskrive 3^2 - a^2.

Jeg kan se at det skal være af arten (a+b)(a-b) men synes ikke der er noget der giver 3? 

Regner med den skal se sådan ud:

(? + a) (? - a)

Nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af WHiP (Slettet)

Kvadratsætningen avnedes således at du får:

Det ene tal kvadreret + det andet tal kvadreret + det dobbelte produkt

Altså (a+3)2

Den sidste har du fat i det rigtige, du skal bare indsætte 3 på ?'s plads


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

I udtrykket for

(a+b)(a-b) = a2 - b2

skal du erstatte "a" med "3" og "b" med "a" .

Det er noget misvisende at tale om en "kvadratrodssætning". Man benytter de kendte kvadratsætninger.


Svar #3
28. august 2012 af GHansen12 (Slettet)

Hvis jeg sætter det ind således får jeg jo:

 

(a+3)(a-3) = a^2 +3a -3a - 9 altså a^2-9

3^2 - a^2

Men om jeg får 9 eller 3^2 er det så bare det samme. Altså jeg mener i princippet er det jo det samme, men det slutter ikke af med at hedde 3^2 (selvom dette jo er ni).


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du følger instruktionen i #2 får man

(3 + a)(3 - a) = 32 - a2 ,

ikke a2 - 32 .

32 er det samme som 9.


Svar #5
28. august 2012 af GHansen12 (Slettet)

Tak... Skal prøve at huske det til næste gang :)


Skriv et svar til: Kvadratrodssætning med 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.