Matematik

hurtig hjælp til hurtigt spørgsmål?

15. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

Hej alle. 

Jeg sidder med en lille ligning, som jeg ikke kan få til at passe.

Opgaven lyder således:

En polygons vinkelsum er 140º

Hvor mange vinkler/sider er der?

 

Jeg har prøvet at regne den ud således:

(n = antal sider/vinkler) 

n * 180º - 360º = 140º

Resultatet får jeg til 140 vinkler/sider... kan det passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af mathon

 

                  ...i en trekant er vinkelsum 180º
                     så 140º bliver der ikke nogen polygon ud af


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2012 af Andreww (Slettet)

Irrelevant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af jnl123

 

(n-2)*180 = 140º       =>      n = ?


Svar #4
15. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

320 vinkler/sider ?


Svar #5
15. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

Men der blev henvist til formlen, n*180-360 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af jnl123

n = 25/9 ≈ 2,8 sider og vinkler

 

 

prøv f.eks. med en 3-kant eller 4-kant:

(n-2)*180 = 180º       =>      n = 3

(n-2)*180 = 360º       =>      n = 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2012 af jnl123

#5 det er den samme formel

 

(n-2)*180 = n*180-360


Svar #8
15. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

men jeg forstår ikke, hvordan formlen med parentesen skal regnes ud?


Svar #9
15. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

har fundet ud af det :-) 

Men tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: hurtig hjælp til hurtigt spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.