Matematik

reducering af brøker mest muligt

23. september 2012 af lettie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er lidt itvivl omkring hvordan man regner dette:

 

Reducer hver af følgende brøker mest muligt:

a=2-1/3           

   15/4-2

= Er det så bare 20/21?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Drejer det sig om

a = (2 - 1/3) / (15/4 - 2) = (5/3) / (7/4) = (5/3) · (4/7) = 20/21

Ja, det gør det nok.


Svar #2
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Ja, tak.

 

Hvad med reducering af den her brøk mest muligt:

(5-1/4) / (7/4 +3) 

 

= Er det 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Kan bare ikke finde ud af mellemregningen/udregningen på den?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg ville nok forlænge brøken med 4, så forsvinder nævnerne i tæller og nævner

husk at alle led i tæller og i nævner skal ganges med 4


Svar #6
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Okay.

 

Hvad så med udregningen på denne:

c= (2/7 +1) / (1/11 +2)

= der får jeg resultatet til 99/161  ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er korrekt.

Man får her

c = (9/7) / (23/11) = (9/7) · (11/23) = 99/161

som ikke kan forkortes yderligere.


Svar #8
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Ok, tak!

 

-Så har jeg lige de to sidste:

 

d= (1/2-1/3) / 7

 

= Den får jeg til 1/42 ?

 

e= (6/7-1/3) / (5/7+16/7)

 

= Den får jeg til 11/63 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

d er korrekt.

e = ((18-7)/21) / (21/7) = (11/21) / 3 = 11/63 ... korrekt.


Svar #10
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Super!


Skriv et svar til: reducering af brøker mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.