Matematik
integral rigtigt?
Er dette rigtigt integreret..?
Er virkelig i tvivl...
Svar #2
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
Integralet fik du integreret i går i din anden tråd. Du kan jo selv kontrollere din udregning ved at differentiere tilbage. Den ledsagende tekst er skrevet på et ubehjælpsomt dansk, der ikke giver nogen sproglig mening.
Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1267407
Svar #3
20. november 2012 af 215 (Slettet)
Hvorfor ikke.. og jeg undskylder sproget.. Er lidt frusteret pt.
Svar #4
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
Benytter man det udtryk, jeg gav dig i går i den anden tråd, finder man, med notationen i dit dokument,
∫ v(t) dt = ∫ a/(eat·eak - b) dt = (1/b)·ln(|1 - be-ak·e-at|) + c , hvorfor
0∫T v(t) dt = (1/b) · ln(|(1 - be-ak·e-aT)/(1 - be-ak)|)
= (1/b) · ln(|(eak - be-aT)/(eak -b)|)
Det kan ikke reduceres til dit udtryk.
Svar #5
21. november 2012 af 215 (Slettet)
Det underlige er bare at vores dataer passer med målingen/funktionen som vi for ud.. hvorfor er den forkert..
Kan man ikke substiturer flere gange...?
Svar #6
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Det simpleste er at prøve stamfunktionen efter. Differentier den. Den skal jo give den oprindelige funktion, når den differentieres.
Ser vi på din stamfunktion, har vi
x(t) = (1/b)·(ln(b(eat·eak - b)) - (at+ak)) + c ,
der differentieret giver
x'(t) = (1/b)·(b·a·eat·eak/(b(eat·eak - b)) - a)
= (1/b)·(b·a·eat·eak - b·a·eat·eak + ab2)/(b(eat·eak - b)) - a)
= a/(eat·eak - b)
= v(t)
Højresiden i udtrykket i #4 differentieres også til v(t), så de to udtryk har samme differentialkvotient. Højresiden i #4 har funktionsværdien 0 for T = 0 , mens du har
x(0) = (1/b)·(ln(b(eak - b)) -ak) + c ,
hvor måske konstanten c skal vælges, så at x(0) = 0 ?
Skriv et svar til: integral rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
