Kemi

hvorfor er en citron mere sur end en appelsin?

28. december 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Jeg skal besvare et spørgsmål der lyder på, hvorfor en citron er mere sur end en appelsin, selvom de indeholder den samme syre. Hvilken hypotese kan jeg opstille? At stofmængden er større i en citron? Kan I forklare noget?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. december 2012 af anonym000

Koncentrationen af citronsyre er større i citroner end i appelsiner.

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Generelt kan man ikke sige, at en citron er mere sur end en appelsin. Der findes også sure appelsiner og søde citroner.


Svar #3
28. december 2012 af cecilied34 (Slettet)

#2

Jeg får det her: "Appelsiner og citroner indeholder begge den samme syre, nemligcitronsyre. Den forenklede formel er H3Cit (se Kend Kemien 1, side 176 og tabel 9-2, side 166).
Hvorfor smager en citron mere surt end en appelsin?"

Hvordan skal jeg undersøge det? Hvilken hypotese?


Svar #4
28. december 2012 af cecilied34 (Slettet)

#1

Altså c = n / V. Er det fordi at stofmængdekoncentration er større i en citron?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. december 2012 af 123434

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. december 2012 af anonym000

#4 

Ja, stofmængdekoncentration af citronsyre er større i en citron.

- - -

...............


Skriv et svar til: hvorfor er en citron mere sur end en appelsin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.