Matematik

Massefylde, vægt, rumfang osv

28. februar 2013 af Emilii (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

jeg har en opg, sådan her lyder den.. Jeg skal finde rumfanget (som skal angives i cm3) af nogen kugler. Der er nogen kugler, hvor der ovenover står guld, bly, jern, kobber, osv også nedenunder kuglen står der nogen tal. Det har jeg skrevet her nede under. Der står også;

Der er forskel på herre- og en dame kugle. Damernes kugler vejer 4 kg, mens herrernes vejer 7,26.

Der er en masse kugler, hvor der fx på en af kuglerne står:

 

Aluminium

*KUGLE HER*

2,7 g/cm3

Også står der om selve opgaven; Hvad er rumfanget af damernes og herrernes kugler? (Angiv i cm3)

 

Jeg håber virkelig, at i kan hjælpe mig.......... :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af peter lind

Det er noget uklart hvilken oplysninger du egentlig har. Du skal formodentlig bruge at masse = massefylde*rumfang og at rumfanget af en kugle med radius r er 4π*r3/3


Svar #2
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

#1

Jeg forstår ikke.. Men altså, jeg har en side, hvor der står om kuglestød. Der er 2 opgaver. 

Der står 'De kugler man bruger er lavet af jern. Der er forskel på en herre- og en damekugle. Damernes kugler vejer 4 kg, mens herrernes vejer 7,26 kg.'

Nedenunder denne tekst, står der med stort MASSEFYLDE. Under denne 'overskrift' der står der så 6 kugler som hver har fået en 'titel' hvor der står fx. Aluminium, Guld, bly, jern og kobber. Under aluminium's kuglen står der med lidt små bogstaver 2,7 g/cm3. Under guld kuglen der står der 19,3 g/cm3.. Sådan fortsætter det også med de andre kugler.

Så neden under denne række kugler, der står der så en kolonne hvor der inden i står; Massefylde=vægt : rumfang

også står der så den opgave, som jeg skal løse. Der står:

"Hvad er rumfanget af damernes og herrernes kugler? (angiv i cm3)"

Jeg håber, at du kan hjælpe mig.. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Ved ikke om man kan ændre lidt på formlen.

Damen kuglen.

V=masse/massefylde

V=4000g / 2,7g/cm^3=ca 1481,5cm^3

 

 


Svar #4
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

#3

Hvordan fandt du ud af det? Vi skal også have skrevet mellemregningerne nemlig. mange mange mange tak!!
Ved du hvordan jeg finder ud af det med herrerne?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

M: Kuglens masse

V: Kuglens volume

Massetætheden: ρAluminium = 2,7 g/cm= M/V ⇒ V = M/ρAluminium

Tilsvarende for de øvrige materialer: V = M/ρJern ....etc.

Husk at bruge samme vægtenhed i formlen


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2013 af 123434 (Slettet)

4#

Massefylde=masse/rumfang

rumfang=masse/massefylde

 


Svar #7
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

Svar #5

M: Kuglens masse

V: Kuglens volume

Massetætheden: ρAluminium = 2,7 g/cm3 = M/V ⇒ V = M/ρAluminium

Tilsvarende for de øvrige materialer: V = M/ρJern ....etc.

Husk at bruge samme vægtenhed i formlen

 

 

Dette forstår jeg ikke rigtigt.. Vil du ikke forklare, hvordan jeg kan finde ud af mit svar, også kan jeg se om jeg får det rigtige svar?? Mange tak


Svar #8
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

#6

Jeg tror, at jeg har fundet ud af hvordan du gør!! Skal jeg bare skrive sådan til dem alle sammen??? Fx. nu er der en med guld; 

Der står

19,3 g/cm^3 

Skal jeg så bare skrive: 4000 divideret med 19,3 også har jeg fået mit resultat? Skal jeg bare gøre det med dem alle, også bagefter med 7,26 kg fordi det er herrerns? 

Undskyld, at jeg 'bomber' dig med disse spørgsmål..... :-)


Brugbart svar (2)

Svar #9
28. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

#8

Ja, det er samme procedure hele vejen igennem: V = M(målt i gram)/ρmateriale(målt i g/cm3)


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Prøv at læse opgaveteksten igen

Hvad er massen af den ønskede kugle?

Hvilket materiale er den lavet af?

Hvad er massefylden af dette materiale?

Hvad er massen af 1 cm3 af det ønskede stof?

Når du har styr på disse ting vil jeg gerne hjælpe dig videre, for du er ved at løse en anden opgave, end den der er stillet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2018 af Sayfedine (Slettet)

Hen jeg har den sammen med jeg forstår ikke hvorfor det er 4000 man skal dividere

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. april 2018 af Sayfedine (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2022 af Idolf

jeg har den samme opgaver hvordan skriver jeg det op


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Start med: }\textup{Massefylde} &= \frac{\textup{v\ae gt}}{\textup{rumfang}} \\ \Rightarrow \textup{rumfang} &= \frac{\textup{v\ae gt}}{\textup{Massefylde}} \\ \textup{rumfang}_\textup{\,dame,\;jern} &= \frac{\textup{v\ae gt}_\textup{dame}}{\textup{Massefylde}_\textup{jern}} \\ &= \frac{4\cdot 1000\,\textup{g}}{7.88\,\frac{\textup{g}}{\textup{cm}^3}}=... \,\textup{cm}^3 \\\textup{rumfang}_\textup{\,herre,\;jern} &= ...\end{align*}

eller noget lignende.


Skriv et svar til: Massefylde, vægt, rumfang osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.