Matematik

Radius

21. marts 2013 af hjælplillemig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave denne opgave, men kan simpelthen ikke lige finde ud af, hvordan den skal løses??:

Kuglens rumfang V kan ses som en potensudvikling hvor rumfanget afhænger af kuglens radius r.

         4
V = ?? ⋅ π ⋅ r3
         3

Bestem radius for en kugle der har et rumfang på 1m3.


Please hjælp!! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af mathon

 

                         r = [(3V) / (4π)]1/3

                         r = [(3•(1 m3) / (4π)]1/3


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2013 af Casabon

V er kuglens rumfang. Da du kender denne kan det indsættes i kuglens ligning, hvorefter r isoleres og beregnes.

Det bliver r = (3)√ (1 m3 / (4/3 * π) )

Hvor (3)√ er kubikroden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af SuneChr

Typografi - og layout faciliteterne, på SP, er elendige. Også i tråden her er man henvist til at benytte spørgsmålstegn som vandret brøkstreg, # 0 og et væld af parenteser, # 1  # 2 . Det kan ikke være anderledes.

Se her,  h v o r  elegant det kan gøres, hvis LaTeX benyttes.

 

            

 

Lær det, og du kan slet ikke lade vær' med at skrive, og læse, for den sags skyld.


Svar #4
23. marts 2013 af hjælplillemig (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.