Kemi

Beregn massen af udfældning

27. marts 2013 af Falaffel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :-)

Jeg sidder og er igang med nogle opgave, men jeg usikker på den og kan ikke komme viderer håber der er nogle der har tid og lyst til at hjælpe mig :-)

 

 5,00 ml 0,0100 M NaCl blandes med 75,0 ml 0,010 M AgNO3. Herved dannes et bundfald af sølvchlorid.

Spørgesmål:  Beregn massen af udfældet AgCl i eksperimentet 

Jeg har overvejet at bruge n=c*V, men jeg er usikker. 

 

 Et bægerglas indeholder en 0,0010 M vandig opløsning af PbCl2. Bægerglasset hensættes, indtil opløsningens volumen er halveret ved fordampning af vand.

Spørgesmål: Hvor mange procent af vandet skal fordampe i eksperiment II, før der udfældes PbCl2?

 

Tak på i forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af ChemistryIsKey

Reaktionen er

     NaCl  +  AgNO3  -->  AgCl  +  NaNO3

Find stofmængden af begge stoffer med den formel du netop nævner

     n(NaCl) = c · V = 0.01 M · 0.005 L = 0.00005 mol

     n(AgNO3) = c · V = 0.01 M · 0.075 L = 0.00075 mol

Det er altså NaCl der er den begrænsende reaktant og derfor dens stofmængde du skal tage udgangspunkt i. Da NaCl og AgCl reagerer i forholdet 1:1 må det gælde, at

     n(NaCl) = n(AgCl) = 0.00005 mol

Du finder nu den molare masse for AgCl

     M(AgCl) = M(Ag) + M(Cl) = 107.87 g/mol + 35.45 g/mol = 143.32 g/mol

Du kan nu finde massen af AgCl ved

     m(AgCl) = M · n = 143.32 g/mol · 0.00005 mol = 0.007166 g = 7.166 mg

:)


Svar #2
27. marts 2013 af Falaffel (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen! :-) Kan du hjælpe mig med den næste? :-)


Skriv et svar til: Beregn massen af udfældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.