Matematik

skolerejse..lavet rigtigt??

14. april 2013 af sashfraije (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej har en opgave, jeg, kan ikke rigtig finde ud af at løse den: hjælp

lyder sådan:

til en skolerejse for 42 elever blev den samlede udgift 56.700 kr.
beregn udgiften pr. elev.
året før var 36 elever afsted, dengang var prisen 12 % lavere pr. elev.
hvor stor var den samlede udgift for denne rejse?

 

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af ChemistryIsKey

Udgift pr. elev:

     (56700 kr) / (42 elever) = 1350 kr./elev

Året før var prisen pr. elev:

     1350 kr./elev · (1 - 12%) = 1350 kr./elev · (1 - 0.12) = 1350 kr./elev · (0.88) = 1188 kr./elev

Samlet udgift var derfor:

     1188 kr./elev · 36 elever = 42768 kr.

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af Stats

42 elever og en samlede udgift på 56.700, hvad betalte de?
Det kan skrives som

42·x=56.700

Løs ligningen

Året før var der 36 elever af sted, dengang var prisen 12% lavere pr elev
Hvor stor var den samlede udgift for denne rejse

Find ud af x i ovenstående, og træk 12% fra.. Gang derefter med de 36 elever, og du har resultatet

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
14. april 2013 af sashfraije (Slettet)

så det #1 havde lavet var forkert? eller er det du #2 har lavet nemmere?! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2013 af ChemistryIsKey

Svaret i #1 er præcis de udregninger, der er blevet forklaret i #2 :)


Skriv et svar til: skolerejse..lavet rigtigt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.